10 tips til at opnå optimal skønhedssøvn

Din nye fremtid klinik for naturlig anti-aging, søvn og anti-aging, sov godt, skønhedssøvn, søvnløshed, immunforsvar, cellefornyelse, melatonin, aldersbetingede og livsstilsbetingede sygdomme, hormonbalance, stofskifte, japansk lifting, omega 3.
Vidste du, at en god nattesøvn er altafgørende for din krop og huds evne til at holde sig ungdommelig?
 
– Og giver dig samtidig godt humør, stærkere immunforsvar, bedre udskillelse af affaldsstoffer, mere effektiv heling og fornyelse af kroppen og dens celler… 🙂
 
En dårlig søvnrytme kan desuden forstyrre dit stofskifte alvorligt og ændre på hormonbalancen i din krop. Det øger risikoen for alders- og livsstilsbetingede sygdomme som type 2 diabetes, forhøjet blodtryk, fedme, reduceret mental styrke og endda kræftsygdomme.
 
Men der er godt nyt venner, for det (søvnen) er et område der kan forbedres med en meget lille indsats!
 
Hører du til én af dem, der kæmper for at få en god nats søvn?
 
Så kommer her 10 gode tips til at opnå optimal skønhedssøvn og få en bedre og mere effektiv søvn:
 
1) Sørg for at din madras er ok!
Mange glemmer, at den seng vi bruger 1/3 af vores liv i, har den store betydning – det HAR den…
De fleste mennesker skifter bil oftere end madras, på trods af at de opholder sig væsentligt kortere tid deri. 😉
 
2) Drop aftenkaffen!
Kaffe, sort the, cola og chokolade indholder koffein. Det kan for de fleste gøre det svært at falde i søvn. Bare en enkelt kop kan halvere kroppens indhold af melatonin (vores naturlige søvnhormon). Undersøgelser viser, at folk der drikker koffein-holdige drikke i gennemsnit sover 79 minutter mindre end dem der ikke gør.
 
3) Elliminer stress!
Stress giver ofte søvnbesvær, og manglende søvn giver stress-symptomer… Det er en ond cirkel der må brydes hurtigst muligt. Måske kan du selv se, hvor udfordringen ligger – og hvordan du kan handle på det. Og måske skal du have hjælp af en professionel. Selv har jeg virkeligt gode erfaringer med hypnoseterapi! Se mere her.
 
4) Sov i mørke!
Det giver vel lidt sig selv, tænker du måske.
Men søvnhormonet melatonin hæmmes kraftigt af lys, så sørg for at slukke alt lys, invester i mørklægningsgardiner eller et par sovebriller. Selv lyset fra dit vækkeur, standby-knappen på tv’et el.l er nok til at hjernen opfanger det – og så sendes der signal om, at det ikke længere er nat, og dermed bliver søvnen mere overfladisk og urolig.
Undgå derfor også tv, tlf, pc og tablets inden sengetid, da det blå lys fra apparaterne har samme effekt på melatoninet.
 
5) Tag et dejligt bad!
Et gammelt råd mod søvnproblemer er at tage et dejligt varmt bad inden sengetid. Men sørg for at gøre det på det rigtige tidspunkt… På den måde efterligner du kroppens egen rytme, som giver et temperaturfald når vi lægger os til at sove. Det bedste tidspunkt er derfor 1 til 2 timer inden sengetid så kroppen når at blive godt varm – og derefter køligere igen. Hermed tror kroppen at det er sovetid og kroppen går derfor i “søvn-mode” og du bliver dejligt søvnig. 🙂
 
6) Yoga og meditation!
Laver du yogaøvelser sidst på dagen kommer du ned i gear og skaber ro i krop og sind. Derved mindsker du også tankemylder, som for nogle kan være årsag til dårlig eller manglende søvn.
 
Meditation virker beroligende og afslappende. En undersøgelse viser at du ved meditation kan opnå at: falde hurtigere i søvn, sove længere og vågne færre gange i løbet af natten. Kvaliteten af søvnen bliver også større.
 
7) Undgå at spise!
Altså kun i et par timer før sengetid… 😉 Og kun store/tunge måltider.
Hvis du indtager større mængder mad i dette tidsrum vil kroppen bruge alle ressourcerne på fordøjelsen, hvilket kan give en urolig eller afbrudt søvn.
Spis dog gerne lidt let, da det at gå sulten i seng heller ikke fremmer den gode søvn.
Kirsebær har et naturligt indehold af melatonin.
Bananer indeholder magnesium og kalium, som virker muskelafslappende.
Kalkun indeholder aminosyren tryptofan, som serotonin dannes ud fra. Et højt indhold af serotonin i hjernen har bl.a. en afstressende, beroligende og smertestillende virkning, og det kan gøre det lettere for dig at falde i søvn.
 
8) Tag et omega-3 tilskud i topklasse!
Et forsøg blandt børn viser, at jo højere blodets indhold af langkædede omega-3 DHA-fedtsyrer (som er de vigtigste omega- 3 fedtsyrer i hjernen) jo bedre sover børnene. Det giver mindre modstand mod at komme i seng, færre problemer med at falde i søvn og færre søvnforstyrrelser.
Faktisk fik de børn med et højt indhold af omega-3 hele 58 minutters mere søvn pr. nat og vågnede 7 gange færre pr. nat i forhold til børn med et lavt indhold.
Meget tyder på, at det samme kan overføres til voksne – og ellers er der jo også mere og bedre søvn i sigte for mor og far når børnene sover sødt og godt… 😉
 
9) Gør dit soveværelse rart.
Det viser sig, at et rent og ryddeligt soveværelse øger velværet, mindsker stress og uro og giver en behagelig rolig energi.
Sørg for at holde det let og enkelt, og gør gerne lidt ekstra for at gøre det til et rart sted at opholde sig; lidt blomster, stearinlys ol.l er måske dét der skal til for dig? 🙂
Hold samtidig rumtemperaturen lavere end i resten af huset og sørg for god udluftning – så sover du som en lille baby…
 
10) Kost og motion!
En god, sund og varieret kost samt motion har alle dage været opskriften på gode dage OG nætter. Med optimal ernæring og fysisk aktivitet giver du din krop de bedste betingelser for et godt helbred, både fysisk og mentalt og sikrer dig en god nattesøvn.
Og så holder det dig ung i krop og sjæl! <3
 
Så hvad venter du på???
– God nat og sov godt, og vågn op frisk, forynget og styrket… <3 😀
 
Kærligst Merete.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *